Werkkostenregeling - CadeauXperts

Passende, innovatieve cadeaus voor de zakelijke markt

Binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling kunt u uw werknemers onbelast geschenken geven. Aan de waarde van deze cadeaus en attenties is geen maximum bedrag gesteld.

Om vrije ruimte te besparen is het aantrekkelijk gebruik te maken van de volgende vrijstellingen. Hiermee kunt u zonder loonbelasting een cadeau verstrekken aan uw werknemers. De ‘bespaarde’ vrije ruimte kunt u later benutten voor een onbelaste vergoeding/verstrekking of mogelijk een bonus.

Vrijstellingen:
1. een cadeau bij verjaardag van de werknemer van maximaal € 25, mits het geen geld of waardebonnen betreft;
2. een cadeau bij geboorte van een kind van een werknemer, zijn of haar huwelijk of bij ziekte, van maximaal € 25, mits het geen geld of waardebonnen betreft.
3. een cadeau bij gelegenheden waarbij het gebruikelijk is dat ook anderen een cadeau geven. Wederom mits het geen geld of waardebonnen betreft en de attentie maximaal € 25 waard is.
4. de verstrekking van ‘gereedschappen’, computers, telefoons en tablets aan de werknemer die u als werkgever voor de bedrijfsvoering noodzakelijk acht. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met het privévoordeel voor de werknemer.

De WKR is niet van toepassing op relaties!

wkr