Duurzame artikelen - CadeauXperts

Passende, innovatieve cadeaus voor de zakelijke markt

Duurzame artikelen: waar kunt u aan denken?

Staat duurzaamheid bij uw bedrijf of gezin centraal? Dan mogen duurzame artikelen als cadeau voor dierbaren en betrokkenen niet ontbreken. Al deze artikelen dragen namelijk hun steentje bij aan een beter milieu, maar zijn tegelijkertijd ook een lust om naar te kijken. Duurzaam hoeft immers niet te betekenen dat het er niet mooi uit ziet. Maar wat moet u allemaal weten voordat u de duurzame relatiegeschenken aanschaft? En welke zaken kunt u in het achterhoofd houden tijdens de zoektocht? Lees snel verder en ontdek het.

Wat houdt duurzaamheid in?

Duurzaamheid draait helemaal om de impact van de mens en zijn producten op het milieu. Ook de impact op de samenleving en economie zijn hierin meegenomen. Het uitputten of vervuilen van de aarde is voor langere tijd al een gespreksonderwerp. Met de duurzame producten kunt u hier verandering in brengen. Deze producten zijn namelijk gemaakt met het oog voor een kleine impact, minder vervuiling en het gebruiken van materialen die de aarde niet uitputten.

Wat zijn duurzame producten?

Maar wat zijn duurzame producten dan precies? Het is goed om hier eerst bij stil te staan voordat u een keuze maakt. Er zijn namelijk een groot aantal zaken die het verschil kunnen geven bij de duurzaamheid van producten. Deze leuke relatiegeschenken moeten daarom aan een aantal voorwaarden voldoen. Maar welke zijn dit dan precies?

Een lange levensduur

Een eerste factor die de duurzaamheid van producten bepaalt, is de levensduur. Deze duurzame artikelen gaan namelijk langer mee dan de niet duurzame varianten. Dit houdt dus in dat u minder snel nieuwe producten hoeft te kopen. Het zijn daarom ideale geschenken voor dierbaren of betrokkenen van het bedrijf. Het zorgt er tevens voor dat er minder grondstoffen nodig zijn om de producten opnieuw te maken.

Minder impact op het milieu

De ecologische producten hebben een minder grote impact op het milieu. De producten zijn gemaakt onder goede omstandigheden, zodat het vriendelijker is voor de mens. Ook hebben deze werknemers een goede vergoeding gekregen voor het maken van de producten. De grondstoffen die gebruikt zijn voor het produceren van de producten, geven weinig impact op de omgeving. Het is daarom aan te raden om vooraf te bekijken waar de producten vandaan komen en hoe de grondstoffen hiervoor verkregen zijn.

Geen giftige stoffen erin verwerkt

Als u de duurzame artikelen wilt vinden, kunt u ook naar de stoffen kijken die erin verwerkt zijn. Bij traditionele artikelen vindt u vaak chemicaliën terug in de lijst. Bij de zakelijke bedankjes die onder de duurzame producten vallen, vindt u voornamelijk natuurlijke ingrediënten terug. Kijkt u bijvoorbeeld naar mokken, dan zijn deze onder andere gemaakt van bamboe en weinig extra toevoegingen. De producten zijn hierdoor niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen gezondheid.

Recyclebaar

Duurzaam houdt ook in dat de producten na verloop van tijd recyclebaar zijn. Als de producten na verloop van tijd kapotgaan of u ze niet meer kunt gebruiken, dan kunt u deze inleveren bij de daarvoor bedoelde bakken. De grondstoffen in ieder product kunnen dan opnieuw gebruikt worden voor een ander product. Zo komen deze stoffen niet direct in het milieu terecht, maar weet u zeker dat het goed tot zijn recht komt. Of een product recyclebaar is, staat bij de productomschrijvingen vermeldt. Uiteraard kunt u zelf bekijken welke grondstoffen het beste bij u passen.

Enkele voorbeelden voor uw volgende cadeau

Nu u weet waar u op kunt letten om te zien dat een product duurzaam is, kunt u kijken naar de duurzame producten en voorbeelden die hierbij horen. Kiest u bijvoorbeeld voor groene relatiegeschenken voor uw bedrijf, dan zijn mokken of een notitieboekje een goede keuze. Voor verjaardagen kunt u bekijken wat de ontvanger leuk vindt om te doen of krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een bluetooth speaker of giftbox met chocolade en whisky. Doordat er voldoende opties zijn om een keuze uit te maken, heeft u voordat u het weet de cadeaus in handen voor uw dierbaren of zakenrelaties.

Maak een goede keuze

Het geven van duurzame artikelen is net zo leuk als het krijgen. Tijdens de zoektocht naar de perfecte relatiegeschenken komt u veel tegen wat uw interesse kan wekken. U kunt de producten volledig aanpassen aan de ontvanger, maar er ook voor kiezen om een personalisatie toe te voegen. Zo weet de ontvanger dat het van u vandaan komt. U laat een goede indruk achter bij iedereen die een cadeau ontvangt en kunt een verschil maken voor het milieu.