Typisch Nederlandse cadeaus vindt je bij CadeauXperts!

Passende, innovatieve cadeaus voor de zakelijke markt

Verras internationale zakenrelaties met een typisch Nederlands cadeau

 

Zijn er klanten of zakenrelaties in het buitenland? Dan is het leuk om een typisch Nederlands cadeau te geven als bedankje. Het zijn cadeaus die vrijwel niemand verwacht en daarom extra leuk zijn om zowel te geven als te ontvangen. Een Nederlands cadeau voor een buitenlander toont ook een blijk van waardering voor de betrokkenheid bij de onderneming. Maar waarom zou je deze cadeaus dan geven? En waar kunt u aan denken bij het vinden van leuke relatiegeschenken? Lees snel verder en ontdek het.

 

Globalisering zorgt voor meer verbinding

De globalisering heeft ervoor gezorgd dat u uw bedrijf uit kunt breiden tot over heel de wereld. Steeds meer mensen kijken naar producten bij meerdere ondernemers en dankzij de relatief lage verzendkosten is het plaatsen van een bestelling eenvoudiger. De contacten zijn ook op meerdere manieren te onderhouden. Chats, e-mail en telefonische mogelijkheden geven u de gelegenheid om uw klanten en zakenrelaties te helpen en aan uw bedrijf te binden. Door dan ook geschenken voor klanten en andere betrokkenen bij de bestellingen te plaatsen of gedurende het jaar te verzenden, verrast u iedereen met uw vrijgevigheid.

 

Het universele gebaar van het geven van cadeaus

Een typisch Nederlands cadeau is wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij een universeel gebaar. Alleen is ‘geven’ wel degelijk een universeel gebaar, waar veel mensen gebruik van maken in het dagelijkse leven. Denk aan het geven van aandacht aan klanten en zakenrelaties, maar ook het geven van cadeaus. Het hoeven geen dure cadeaus te zijn. Ook een klein souvenir uit Nederland geeft al een groot gebaar. Vooral in een maand als december, waar het al om het geven van cadeaus en liefde draait, is het een goed moment om stil te staan bij de betrokkenen van uw bedrijf.

 

Bedrijven geven een cadeau aan medewerkers en klanten

In december is het tijd om uw medewerkers te bedanken voor het voorgaande jaar. Of u dit nu doet met Nederlandse cadeautjes of een ander bedankje, de mogelijkheden zijn eindeloos en de medewerkers voelen zich gewaardeerd. Maar naast de medewerkers staan ook zakenrelaties en klanten voortdurend voor uw bedrijf klaar. Juist daarom kan een typisch Nederlands cadeau voor uw internationale klanten en zakenrelaties in deze maand net dat beetje extra betekenen. Uiteraard hoeft u niet alleen te wachten tot december met het versturen van een souvenir uit Nederland.

 

Hoe zit het in andere landen?

Niet alleen in Nederland is het geven van een cadeau rond de feestdagen een gewoonte. In Azië is er bijvoorbeeld een sterke symboliek aan verbonden. Een cadeau voor een relatie wordt gezien als een blijk van waardering. In Aziatische landen is het echter gebruikelijk dat de ontvanger ook een cadeau van gelijke waarde teruggeeft. Dure cadeaus kunnen hierdoor een ongemakkelijk gevoel achterlaten bij de ontvanger. Het is iets om rekening mee te houden als u typisch Nederlandse cadeaus naar deze landen verstuurt. Sta er ook niet versteld van dat het cadeau ingepakt blijft tijdens uw aanwezigheid. In Aziatische landen pakt men het cadeau namelijk pas uit wanneer iedereen weg is, om niemand in verlegenheid te brengen.

Het is ook goed om te onthouden hoe u een cadeau geeft in Aziatische landen. Vooral als u zelf het cadeau overhandigt, wilt u niemand beledigen. Biedt het kado voor uw partner met twee handen aan. Uw cadeau wordt in eerste instantie geweigerd en in sommige gevallen ook een tweede keer. Als uw zakenrelaties ook een geschenk voor u hebben, doe dan hetzelfde. Let ook op de verpakking van het cadeau. Verpak uw typisch Nederlandse cadeaus in rood. Deze kleur staat namelijk voor geluk. Indien u deze kleur niet heeft, zijn goud en zilver een goede keuze. Maar… schrijf uw tekst niet in rode inkt. Dit staat voor het verbreken van zakelijke relaties.

 

Typisch Nederlandse cadeaus geven binnen Europa

Binnen Europa gaat het er net iets anders aan toe met het geven van cadeaus. Veel Europese landen waarderen het verkrijgen van de relatiegeschenken van bedrijven. Als u een cadeau geeft, pakt diegene deze direct uit. De typisch Nederlandse dingen om te geven bieden hierdoor direct resultaat. U kunt bij deze cadeaus denken aan een groot aantal mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvoorwerpen in Delfts blauw, waar u uw bedrijfsnaam op laat drukken. Geef geen cadeau dat ook in het land dat u bezoekt wordt geproduceerd. Het is dan immers minder speciaal om te krijgen.

 

Hieraan kunt u denken in verschillende landen

Maar wat vinden verschillende landen dan leuk om te krijgen? In Scandinavische landen kunt u denken aan alcoholische dranken. Er zijn meerdere Nederlandse mogelijkheden, maar u kunt het ook combineren met typisch Nederlandse hebbedingetjes. In Duitsland draait het vooral om kwaliteit en niet zo zeer om de hoeveelheid die u geeft. In Spanje hecht men vooral veel waarde aan merken. Let hier dus op als u een cadeau geeft aan uw zakenrelaties of klanten. Ieder land heeft zijn eigen gebruiken. Door hierop te letten bij het vinden van de geschenken voor klanten voorkomt u dat de reputatie van uw onderneming op het spel komt te staan.

 

Amerikanen zijn dol op Nederlandse cadeaus

Als u klanten en zakenrelaties in de Verenigde Staten heeft, doet een typisch Nederlands cadeau het altijd goed. Amerikanen zijn namelijk dol op de typisch Nederlandse producten. Deze zakelijke bedankjes kan men daar in veel regio’s niet kopen, of anders is het tegen een veel hogere prijs dan waarvoor u het in Nederland koopt. Als u kiest voor bedrukte cadeaus, moet u er wel rekening mee houden dat de bedrijfsnaam of uw logo niet al te groot is. Subtiliteit wordt meer gewaardeerd dan veel reclame maken voor uw onderneming. Uw relaties weten immers al van het bestaan af.

Bij het geven van de typisch Nederlandse cadeaus in de Verenigde Staten moet u wel met een aantal zaken rekening houden. Er bestaat een streng beleid over het ontvangen van cadeaus van zakenrelaties. Als u voor dure cadeaus kiest, kan dit erop duiden dat u de ontvanger wilt beïnvloeden. Een goede afweging maken is een vereiste. Daarbij doen gepersonaliseerde cadeaus met de naam van de ontvanger het beter dan de cadeaus met het logo van het bedrijf. Het geven van alcoholische dranken wordt niet gewaardeerd bij de meeste Amerikaanse bedrijven.

 

Extra zaken om rekening mee te houden

Voordat u naar de typisch Nederlandse cadeaus kijkt, is het goed om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Het is verstandig om meer te leren over de cultuur voordat u aan uw zakenreis begint en bij uw zakenrelaties langsgaat. Ieder land heeft zijn eigen tradities en cultuur. Wat voor ons heel gewoon lijkt, kan in een ander land juist beledigend overkomen. Door de tijd te nemen om meer te leren over de gebruiken kunt u de zakenrelaties goed onderhouden en voorkomt u dat u uw blijk van waardering niet over kunt brengen op alle betrokkenen van de onderneming. Laat u goed informeren over de cadeaus en voorkom dat u geen goed cadeau voor uw relatie heeft.